Community Imperial: The Seven Years' War (Семилетняя Война) - Сообщество Империал

sitlord

The Seven Years' War (Семилетняя Война)

Данный мод посвящен Семилетней войне (1756-1763)
Theme created: 22 March 2021, 22:38 · Author: sitlord
Views:
 70 817
x
  • 28 Pages
  • « First
  • 26
  • 27
  • 28
 7 
 sitlord
  • Imp
Imperial
Форумчанин

Date: 22 March 2021, 22:38

THE SEVEN YEARS' WAR
(1756-1763)

Imp

ОПИСАНИЕ

Данный мод посвящен Семилетней войне (1756-1763) и содержит в себе особенности проекта To view the link Register

Изменений очень много. Это по сути полностью другая и новая игра!
Вкратце:
-Добавлены множество новых юнитов.
-Полностью переработан CAI и BAI.
-Полностью переработана ветка технологии.
-Полностью переработаны последователи.
-Масса новых исторических генералов, адмиралов, министров и ученых со своими историческими портретами и трейтами.
-Переработаны эффекты от построек и трейтов.
-Добавлены новые здания.
-Исправлено множество ванильных багов.
-Заменены иконки и инфо картинки на 18 век.
-Новые музыкальные композиции.
-новые исторические флаги адаптированные под Семилетнюю войну.
-Очень много других изменений, я просто их уже не вспомню!
-Добавлена новая кампания по зомби апокалипсису.
To view the link Register

ВИДЕО

xx

xx

ИЗОБРАЖЕНИЯ

ЯЗЫКИ

Английский/Русский

АВТОР проекта:

Sithlord

Также выражаю благодарность всем мододелам, работы которых были включены в данном проекте. Спасибо им за это!

szumskiandrzej
    • Imp
    Imperial
    Форумчанин

Date: 25 April 2026, 14:41

Grałem w poprzednie wersje Rzeczpospolitą przeciw Prusom i Prusacy byli bardzo agresywni . Ale był moj sukces . AI dla RP nie ma skryptów na tą wojnę co jest historycznie uzasadnione bo Rzeczypospolita w wojnie 7 letniej była tylko teatrem militarnym a nie uczestnikiem wojny . Tu już musi być inwencja gracza , w swoich modach Lord Sith nie zaznacza warunków zwycięstwa . Pamiętam że w mojej kampanii RP Rosjanie 2 razy pomogli tłumić bunty na Białorusi i Litwie przysyłając wojska wielkości dywizji piechoty / 3 x muszkieterski 1x grenadierski 1x huzarski 1x art. / Ale w trakcie samej kampanii nie wyszli poza Prusy Wschodnie , odbijając się od Koenigsbergu /Królewca / . Mod dla mnie jest dobry , lepszy od podobnego scenariusza w Napoleonic Era Chapter , tam roster wojsk to jakaś parodia , mimo filmowych modeli . W SYW 7 jest dobrana taksonomia jednostek w historycznych mundurach i roster nie jest przeładowany fantastyką.
       katzbalger
      • Imp
      Imperial
      Форумчанин

Date: 25 April 2026, 16:29

szumskiandrzej 25 April 2026, 14:41

Grałem w poprzednie wersje Rzeczpospolitą przeciw Prusom i Prusacy byli bardzo agresywni . Ale był moj sukces . AI dla RP nie ma skryptów na tą wojnę co jest historycznie uzasadnione bo Rzeczypospolita w wojnie 7 letniej była tylko teatrem militarnym a nie uczestnikiem wojny . Tu już musi być inwencja gracza , w swoich modach Lord Sith nie zaznacza warunków zwycięstwa . Pamiętam że w mojej kampanii RP Rosjanie 2 razy pomogli tłumić bunty na Białorusi i Litwie przysyłając wojska wielkości dywizji piechoty / 3 x muszkieterski 1x grenadierski 1x huzarski 1x art. / Ale w trakcie samej kampanii nie wyszli poza Prusy Wschodnie , odbijając się od Koenigsbergu /Królewca / . Mod dla mnie jest dobry , lepszy od podobnego scenariusza w Napoleonic Era Chapter , tam roster wojsk to jakaś parodia , mimo filmowych modeli . W SYW 7 jest dobrana taksonomia jednostek w historycznych mundurach i roster nie jest przeładowany fantastyką.

Napoleonic Era Chapters конечно хороший мод и мне греет душу что он с упором на одиночную игру но жутко раздражает установка например я кампанию Франко-Прусской войны так и не смог запустить плюс люди на моддб писали что мод нестабилен. Автор конечно колоссальную работу провел но вот с установкой намудрил
         szumskiandrzej
        • Imp
        Imperial
        Форумчанин

Date: 25 April 2026, 18:07

W Era Chapter rozegrałem po jednej kampanii z każdej epoki . XVIII , Napoleonic i Wiktoriański . Szkoda że nie ma tam wyrzutni w stylu np. Napoleon Europa in Conflict , albo Napoleonic III , PUA , gdzie można zaznaczać to w co i jak gramy . W montażu który on proponuje jedno przesunięcie modułu może zepsuć grę . Najciekawsze są dla mnie tam eksperymenty z systemem walki na polu bitwy . Lubię to . Przez wiele lat brałem udział w pokazach historycznych bitew u siebie w Polsce i to mnie fascynuje . Mam też swoją grupę fanów na FACE -META o tematyce Napoleońskiej . ,, Napoleon na PC - grupa fanów ,, . PArezentuje tam swoje kampanie również z modów firmy Rosyjskiej , które są mało znane .
           sitlord
          • Imp
          Imperial
          Форумчанин

Date: 25 April 2026, 19:40

agnez 25 April 2026, 10:29

sitlord

Не думаете что то из правок Сонара перенести в сам мод?

Мне нравится groupformation от его сабмода, его бы я перенес с небольшими поправками.
             Bagram
            • Imp
            Imperial
            Форумчанин

Date: 28 May 2026, 13:14

Семилетняя война — Пруссия — часть 8
            xx
               sitlord
              • Imp
              Imperial
              Форумчанин

Date: 30 May 2026, 12:41

Bagram 28 May 2026, 13:14

xx

Это видео из другого мода. Прошу удалить его.
                 szumskiandrzej
                • Imp
                Imperial
                Форумчанин

Date: 31 May 2026, 10:37

sitlord 30 May 2026, 12:41

Bagram 28 May 2026, 13:14

xx

Это видео из другого мода. Прошу удалить его.

Też zwróciłem na to uwagę , nie chciałem komentować , czekając na reakcję od administratora. Film jest kampanii z moda -kompilacji ERA CHAPTER który opiera się podstawie LM4 . Tak przy okazji to w tym scenariuszu są skopiowane pewne elementy z moda Sithlorda , nie zauważyłem aby autor dał credits , mało tego w zestawie podstawowych plików Era jest skopiowany plik SYW . Niestety autor zestawu Era Chapter nie pytając nikogo o pozwolenie używa skopiowanych plików z modów Darth , LME 4 , SYW , Grand Fleet . Ni zauważyłem aby za to podziękował tym firmom .
                   szumskiandrzej
                  • Imp
                  Imperial
                  Форумчанин

Date: 31 May 2026, 21:03

Prusacy HD w tym modzie ,,Era Chapter,, mają zdecydowania anglosaskie twarze i podgolone fryzury / modele z submodów do Holdfasta / , i brakuje im peruk , Pruskie konie mają symbole Aleksandra II , tam wszyscy mają takie same czapraki dla konia , turcy są w modelach z Napoleona i strzelają z europejskich karabinów /nie ma tureckich strzelb i janczarek/ nowe animacje gubią często walkę bronią i tekstury , a formacje są ahistoryczne , mod ma duże zasoby , ale to mod bałaganu . Na ten czas zdecydowanie bardziej mi odpowiada mod SYW od Lordsitha , ma mniej kampanii i mniejsze zasoby ale jest solidny i bardziej historyczny .
                     szumskiandrzej
                    • Imp
                    Imperial
                    Форумчанин

Date: 03 June 2026, 17:20

Lord Sith doceniam twoją pracę i solidność produkcji :039:
                      • 28 Pages
                      • « First
                      • 26
                      • 27
                      • 28
                      Translate a Page
                      Community ImperialNapoleon: Total War Napoleon: Total War Семилетняя Война / The Seven Years War Feedback
                      Style:Language: 
                      Conditions · Responsibility · Confid. · About · 08 Jun 2026, 05:58 · Mirrors: Ru, Site, Pro